Skipassen in Winterberg kopen

In Winterberg kun je online of bij de kassa aan de piste je skipassen kopen. Er zijn een aantal opties en vooral in drukke periodes is het goed te weten wat die opties zijn.

Tickets voor de skiliftkarussell Winterberg kun je op een aantal manieren aanschaffen. Wij geven hier een overzicht van alle opties en uitleg hoe. Het komt voor dat je ‘s morgens in een lange wachtrij komt bij de kassa’s.

Er zijn ook meerdere soorten skipassen en niet alles is bij iedere optie te koop. Dus lees vooral door tot het eind.

Optie 1:
Bij de kassa aan de piste

Deze is het meest eenvoudig, nadeel is dat je soms erg lang in de rij staat. Bij de kassa kun je alle kaarten kopen.

Nadeel:
Bij deze optie kun je je niet gebruikte kaarten niet retourneren.

Optie 2:
Via een keycard uploaden
Dit is de meest efficiente manier maar vergt de eerste keer wat meer stappen. Daarna kun je elke keer je keycard online uploaden.

Je hebt namelijk een SKIDATA keycard nodig die je iedere keer als je gaat skien in Winterberg (of een ander skigebied in Europa dat hiermee werkt) upload met de skipas van jouw keuze. Dit uploaden en betalen gaat via dezelfde webshop en je account. Je kunt betalen met credit-card en pin.

Voordeel
Via deze optie kun je  je niet gebruikte kaarten terugboeken via je account.

Voordat je een keycard kunt gebruiken bestel je deze dus eerst via de website (tenzij je deze al hebt natuurlijk, dan kun je deze stap overslaan).

LET OP: verzending duurt 4 - 7 werkdagen. Bestel dus ruim van te voren.

Als je de keycard hebt ontvangen of je bestaande keycard hebt geregistreerd (met 23-cijferige code) kun je via de StarJack online shop een skipas op je keycard zetten. Als je de eerste keer je keycard bestelt kun je ook direct je skipas erbij kopen.

TIP!
Als het in deelgebied Winterberg erg druk is kun je met dezelfde skipas gaan skien in deelgebied Neuastenberg of Altastenberg. Het gaat hierbij om de volgende skipassen: 
Skiliftkarussell + (plus) kaarten (die zijn geldig in Winterberg + Neuastenberg + Altastenberg) en je kunt gratis gebruik maken van de ski-shuttles tussen deze gebieden.


Rodelen in Winterberg en rodeltickets
Winterberg heeft verschillende rodelbanen en zelfs een rodelparadijs.
Let op! Bij de rodelbanen in Winterberg kun je een aparte rodelkaart kopen. Daarnaast kun je er ook met een skipas terecht.

Hoe dit werkt kun je lezen in het artikel over rodelbanen in Winterberg: rodelenbanen 

Avondskipassen
Op dinsdag- en vrijdagavond is er avondskien. Hiervoor heb je aparte skipassen nodig (die van overdag zijn niet geldig in de avond).

Bekijk het Overzicht actuele prijzen skipassen

Hier kun je je skipassen online bestellen: 
Naar de webshop voor vouchers en keycards