Eten bij Dorf Alm Winterberg

Eten bij Dorf Alm Winterberg

Bij de Dorf Alm in Winterberg is het altijd goed, zomer en winter. Wij komen er regelmatig. Je kunt er lunchen, dineren, borrelen en ‘s morgens aan de koffie met gebak. Bij het zusterbedrijf Markt Alm (ligt pal naast de Dorf Alm) kun je ook ontbijten.

De Dorf Alm ademt de sfeer van wintersport, van een Oostenrijkse skihut met veel hout, want alles is hout hier. Heel gezellig en gemütlich.

De Dorf Alm heeft 2 verdiepingen en een mooi terras (in de zon). Beneden is het restaurant en de bar. Boven zijn de toiletten en mogelijkheden voor groepen, feesten en partijen in de Alm Suite

Het is niet mogelijk om bij de Dorf Alm te reserveren.

Voor groepen!

Iedere vrijdag en zaterdag is er voor groepen vanaf 12 personen de mogelijkheid om boven in de Alm Suite het Huttenbuffet te gebruiken. Er is dan een grote keuze uit salades, soep, keuze uit 2 hoofdgerechten en toe Kaiserschmarn.

Lunchen in de winter:

Dit keer waren wij er in de winter voor een lunch. Hopend dat ons favoriete plekje in de Dorf Alm vrij zou zijn. Het plekje bij de haard/houtkachel met de lekkere stoelen. Yessss, het is vrij!

We ploffen lekker neer bij de haard en bestuderen de kaart. Hé vernieuwd! Leuk. We starten eerst maar met een Gluhwein!


Daarna is het moeilijk kiezen uit de uitgebreide kaart met Duitse klassiekers, verschillende soepen, salades, pasta en vlees van de grill. We gaan voor de Leberkase (een plak gebakken leverkaas met daaroverheen een gebakken ei en gebakken aardappeltjes erbij) en een gebakken Camembert met een Bretzel.

Zullen we nog een toetje nemen? Vooruit, we delen een Kaiserschmarn, een wintersportklassieker natuurlijk.


Lunchen in de zomer:

Het is zomer, zonnig en de vraag is: waar gaan we lunchen? We komen uit bij het mooie terras van de Dorf Alm in Winterberg. Het terras is ruim met een zomerse sfeer door de vele planten en bloemen.


De Dorf Alm is, vooral in de winter, bekend bij de wintersporters die gaan voor de gezellige wintersportsfeer en de uitgebreide kaart met vooral Duitse/Oostenrijkse klassiekers en echte Tiroler gerechten.

We gaan de zomerkaart op het zonnige terras proberen en kiezen een tafel in de zon. Ben je niet zo’n zonaanbidder dan is er ook genoeg keus voor een tafel in de schaduw. Het is er gezellig druk.

Op tafel staat de zomerkaart al klaar en we vragen ook de standaard kaart erbij. Op de zomerkaart staan zomerse gerechten als Gazpacho (koude Spaanse soep), Mediterraanse gnoccHi salade en flammkuchen Beerentraum (een Flammkuche met bosvruchten).


Uiteindelijk valt de keus op de Flammkuchen Beerentraum en 2x een gemengde salade van de standaard kaart: eenmaal met kipstukjes en aardappel rosti’s, de andere met falafelballetjes en guacamole. De topper van de dag was de Flammkuchen Beerentraum.

Flammkuchen Beeretraum

Van de drankenkaart kiezen we een witte wijn, een donker landbier en de huisgemaakte ice-tea, deze laatste is zeer aan te bevelen en je kunt kiezen uit de smaken Green Ice Tea mint-citrus, Red Ice Tea of Peach Ice Tea.

De bediening was zeer vriendelijk, er werd wat water voor de hond gebracht en we hoefden niet lang te wachten. Het was een heerlijke lunch en we gaan zeker nog een keer terug.

Ben je benieuwd naar alle andere restaurants in Winterberg? Lees dan het uitgebreide overzicht van alle restaurants in Winterberg en omstreken.

Dit restaurant-overzicht is samengesteld door de leden van de Facebook groep ‘Vakantie in Winterberg Community’ (met meer dan 8000 leden).

De verschillende smaken Ice Tea


Over de schrijver
Sinds 2002 kom ik al regelmatig in Winterberg. Het ene jaar wat meer dan het andere jaar. Sinds 2011 werd dat steeds meer omdat we daar een appartement kochten. In 2017 hebben we ons bedrijf daar gevestigd en zijn we heel vaak in Winterberg te vinden. Winterberg vind ik geweldig, de natuur, de bergen, de frisse lucht, de mensen. Eigenlijk kan ik niet zonder Winterberg. Mijn doel is mijn passie voor Winterberg te delen met zoveel mogelijk anderen.
Reactie plaatsen