22 juli 2022 
in Horeca
7 min. leestijd

Lunchen bij Dorf Alm Winterberg

Lunchen bij Dorf Alm Winterberg

Het is zomer, zonnig en de vraag is: waar gaan we lunchen? We komen uit bij het mooie terras van de Dorf Alm in Winterberg. Het terras is ruim met een zomerse sfeer door de vele planten en bloemen.


De Dorf Alm is, vooral in de winter, bekend bij de wintersporters die gaan voor de gezellige wintersportsfeer en de uitgebreide kaart met vooral Duitse/Oostenrijkse klassiekers en echte Tiroler gerechten.

We gaan de zomerkaart op het zonnige terras proberen en kiezen een tafel in de zon. Ben je niet zo’n zonaanbidder dan is er ook genoeg keus voor een tafel in de schaduw. Het is er gezellig druk.

Op tafel staat de zomerkaart al klaar en we vragen ook de standaard kaart erbij. Op de zomerkaart staan zomerse gerechten als Gazpacho (koude Spaanse soep), Mediterraanse gnoccHi salade en flammkuchen Beerentraum (een Flammkuche met bosvruchten).


Uiteindelijk valt de keus op de Flammkuchen Beerentraum en 2x een gemengde salade van de standaard kaart: eenmaal met kipstukjes en aardappel rosti’s, de andere met falafelballetjes en guacamole. De topper van de dag was de Flammkuchen Beerentraum.

Flammkuchen Beeretraum

Van de drankenkaart kiezen we een witte wijn, een donker landbier en de huisgemaakte ice-tea, deze laatste is zeer aan te bevelen en je kunt kiezen uit de smaken Green Ice Tea mint-citrus, Red Ice Tea of Peach Ice Tea.

De bediening was zeer vriendelijk, er werd wat water voor de hond gebracht en we hoefden niet lang te wachten. Het was een heerlijke lunch en we gaan zeker nog een keer terug.

Ben je benieuwd naar alle andere restaurants in Winterberg? Lees dan het uitgebreide overzicht van alle restaurants in Winterberg en omstreken.*

* Dit restaurant-overzicht is samengesteld door de leden van de Facebook groep ‘Vakantie in Winterberg Community’ (met meer dan 5000 leden).

De verschillende smaken Ice Tea

Over de schrijver
Sinds 2002 kom ik al regelmatig in Winterberg. Het ene jaar wat meer dan het andere jaar. Sinds 2011 werd dat steeds meer omdat we daar een appartement kochten. In 2017 hebben we ons bedrijf daar gevestigd en zijn we heel vaak in Winterberg te vinden. Winterberg vind ik geweldig, de natuur, de bergen, de frisse lucht, de mensen. Eigenlijk kan ik niet zonder Winterberg. Mijn doel is mijn passie voor Winterberg te delen met zoveel mogelijk anderen.
Reactie plaatsen