Rodelen in Winterberg

Rodelen in Winterberg

Na skiën en snowboarden is rodelen een van de meest favoriete activiteiten op wintersport in Winterberg. Skiliftkarussell Winterberg heeft veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van de rodelmogelijkheden in het gebied.

Zomer en winter
Het is mogelijk om zowel in de zomer als in de winter te rodelen in Winterberg. Dat komt omdat Winterberg, naast de ‘echte’ winterrodelbanen ook geïnvesteerd heeft in zomerrodelbanen. De nummers die in onderstaand overzicht voor de rodelbanen staan verwijzen naar het liftnummer. Deze kun je ook terugvinden op de overzichtskaart van alle ski- en rodelliften van Winterberg.

Welke rodelbanen vind je in de lijst

Winterrodelbanen

Er zijn 5 winterrodelbanen in Winterberg waar je met de lift omhoog kunt. Dit zijn:

  •  01 Astenstrasse: stoeltjeslift
  • 16 Förderband Kappchen: transportband
  • 20 Rodellift Bremberg: rodellift
  • 21 Förderband Kinderland: transportband
  • Rodelparadijs Ruhrquelle: diverse mogelijkheden

Voor de rodelliften kun je een aparte rodelpas kopen. Deze is niet online te reserveren maar alleen aan de kassa bij de rodellift te koop. Heb je een skipas, omdat je bv ook gaat skiën, dan kun je die kaart ook gebruiken op de rodelliften.

Rodelparadijs Ruhrquelle

Dit is een gebied net buiten Winterberg en helemaal gericht op rodelen. Ze bieden meerdere rodelmogelijkheden: een rodelpiste en een aparte baan voor de kleintjes. Er is ook een restaurant.

Rodelbanen Neuastenberg

Vlakbij Winterberg, op ongeveer 5-10 minuten rijden ligt skidorp Neuastenberg met 2 rodelbanen. Hier vind je de enige natuurrodelbaan van Sauerland. Hiervoor zijn net als bij skiën winterse omstandigheden nodig. Bij voldoende sneeuw kun je hier tijdens het winterseizoen ook op vrijdag- en zaterdagavond rodelen. De tweede rodelbaan is voor de allerkleinsten geschikt en werkt met een transportband. Beide afdalingen worden besneeuwd.


TIP: In de winter zijn de hieronder vermelde zomerrodelbanen ook vaak geopend.

Zomerrodelbanen

Ook in de zomer kun je gaan rodelen in Winterberg. Er zijn 3 zomerrodelbanen in Winterberg zelf en net buiten Winterberg is Rodelparadijs Ruhrquelle, die in de zomer ook geopend is met mountain karts.

Welke zomerrodelbanen zijn er in Winterberg:

  • 26a Schanzen Wirbel Alpine Coaster
  • 26b Herrloh Blitz Mountain Coaster
  • 26c zomerrodelbaan Erlebnisberg Kappe

Deze 3 banen zijn gebouwd op een rails. Op de rails glijden de rodels naar beneden. Je bepaalt zelf min of meer je snelheid door veel, weinig of niet te remmen.

Sternrodt zomerrodelbaan: 

Er is nog een hele leuke zomerrodelbaan (is het gehele jaar geopend, zomer en winter) en dat is de Sternrodt rodelbaan  op de Erlebnisberg Sternrodt in Olsberg. Het is ongeveer 25 minuten rijden van Winterberg. Dit is ook een baan op een rails. Er is ook een klein restaurantje bij.

Voor details, zoals prijzen, lengte etc. over alle rodelliften en banen verwijzen we je naar:  details Winterberg rodelbanen

Welke activiteiten zijn er nog meer te doen in Winterberg? 

Een kleine greep uit de activiteiten: lasergamen, paintballen, zwemmen, karten, bowlen ……. Voor een complete lijst van 28 activiteiten met alle details kun je dit overzicht raadplegen: ACTIVITEITEN WINTERBERG
Over de schrijver
Sinds 2002 kom ik al regelmatig in Winterberg. Het ene jaar wat meer dan het andere jaar. Sinds 2011 werd dat steeds meer omdat we daar een appartement kochten. In 2017 hebben we ons bedrijf daar gevestigd en zijn we heel vaak in Winterberg te vinden. Winterberg vind ik geweldig, de natuur, de bergen, de frisse lucht, de mensen. Eigenlijk kan ik niet zonder Winterberg. Mijn doel is mijn passie voor Winterberg te delen met zoveel mogelijk anderen.
Reactie plaatsen