21 december 2022 
17 min. leestijd

Activiteiten Winterberg TOP 20 in de winter

Activiteiten Winterberg TOP 20 in de winter

Welke activiteiten zijn er (buiten het skiën en snowboarden) te doen in Winterberg.

Niet iedereen wil skiën, soms is het zulk slecht weer dat je niet gaat skiën, of in het zeldzame geval dat er geen skiliften open zijn of of of…….. In ieder geval krijgen we regelmatig de vraag wat er nog meer te doen is in Winterberg in de winter behalve skiën en snowboarden.

TIP: ook in de zomer zijn deze activiteiten open

Het is dus hoog tijd voor een TOP 20 van activiteiten.
Daar gaan we

1. Mega Zipline Astenkick ligt tussen Winterberg en Altastenberg. Hij is met zijn 1000 meter lengte bijna de langste Zipline van Europa. De snelheid waarmee je het dal in vliegt ligt rond de 70 km/uur. Lees verder in het artikel MEGA ZIPLINE WINTERBERG


2. Zwemmen: in Winterberg en omgeving zijn diverse overdekte zwembaden en zelfs zwemparadijzen. Heerlijk om met de kinderen op een gure winterdag te vertoeven. Bekijk het overzicht in dit artikel over ZWEMBADEN IN EN OM WINTERBERG. 

3. Monkey Island Winterberg: een leuke indoor speelhal voor de jongere kinderen. Is (bijna) dagelijks geopend en de prijzen variëren van 5 - 8,50 voor kinderen vanaf 85 cm. Kleinere kinderen kunnen gratis naar binnen. Er is ook een restaurantje.


4. Karten: in omgeving Winterberg zijn 2 kartbanen. Eentje in Neuastenberg en eentje in Niedersfeld. Beide zijn dus op max 10 minuten rijden van Winterberg.

5. Paintball: in Niedersfeld bij de bovengenoemde kartbaan, kun je ook paintballen.

6. Wandelen: Winterberg en omgeving is een waar wandelparadijs en echt de moeite waard om te ontdekken. We hebben in een apart artikel een aantal mooie plekken en wandelingen op een rijtje gezet: WANDELINGEN IN EN OM WINTERBERG

7. RodelenEr zijn diverse mogelijkheden om te rodelen in Winterberg, zowel in de sneeuw als op een rails. In het volgende artikel laten we alle mogelijkheden zien: RODELEN IN WINTERBERG

8. Escape-room Winterberg: Jazeker, Winterberg heeft een Escape-room!  Dit bedrijf heeft verschillende Escape-rooms op verschillende locaties.


9. Bowling Winterberg: ook in Winterberg kun je het oude vertrouwde bowlen uitproberen. Je kunt kiezen voor All-in bowling met huur van je spullen, wat eten, drinken en 1,5 uur bowlen. Er is ook een restaurant.

10. Apres-ski: Ga lekker wandelen en daarna apres-skien in een van de gezellige skihutten in de bergen. We hebben een overzicht van de skihutten gemaakt in dit overzicht: DE LEUKSTE SKIHUTTEN VAN WINTERBERG

11. Lasergamen bij  Full-One Laser Arena Winterberg. Een hal van 500 m2 om te lasergamen.

12. Schaatsen: Eissporthalle Willingen

Half uur rijden van Winterberg vind je de schaatshal die (over het algemeen) 365 dagen per jaar geopend is. Ijspret voor iedereen, van jong tot oud.

Wat biedt de ijshal:

  • Plezier voor iedereen
  • Verhuur schaatsen
  • Restaurant
  •  Voldoende parkeergelegenheid
  • Na de ijspret Willingen verkennen


13.  Outdoor paradijs Aventura Medebach

Ongeveer 20 minuten rijden van Winterberg.

Aventura is een enorm outdoor speelparadijs van 13.000 m2 oppervlak en is het hele jaar geopend.  Het heeft Europa’s langste klimbaan (160 meter lang en 32 meter hoog). Natuurlijk leuk voor de kids maar ouders mogen! ook meeklimmen.

Naast uitdagende toestellen en parcours voor de grotere kinderen is er ook genoeg te doen voor  de kleintjes, dit is Aventura-kids.

Er is ook  gedacht aan de inwendige mens in de vorm van restaurants en terrassen.14. Sint Georg Springschans Winterberg

Ooit weleens op een echte springschans geweest? Zo een die je weleens op TV ziet op nieuwjaarsdag? Die heeft Winterberg ook en je kunt hem bezoeken, je kunt helemaal omhoog klimmen en kijken hoe het zou zijn om daar af te springen. Ook kun je genieten van het panorama uitzicht over Winterberg. Je naar boven voor het symbolische bedrag van 1 euro! Dit betaal je onderaan de springschans.

Na het bezoek kun je een bezoek brengen aan het Schanze restaurant. Dit ligt onderaan de springschans.15. De bobbaan: nog zo’n klassieker! 

Ben je weleens IN een bobsleebaan geweest? Er doorheen gewandelend? Vast niet, maar het kan wel. Er zijn rondleidingen door de bobsleebaan in Winterberg.

Je gaat met een gids mee door de baan. De hele wandeling duurt zo’n 2,5 uur (Het is wel in het Duits) en er moeten minstens 4 personen met de groep meegaan anders gaat het niet door. Tickets zijn te boeken bij de VVV (Kurpark 4, Winterberg).

Tip: alleen voor mensen die goed ter been zijn.16. Belevenisberg Kappe - Erlebnisberg Kappe

De Kappeberg in Winterberg biedt voor jong en oud verschillende activiteiten. Naast de bekende wintersportmogelijkheden kun je in de winter ook terecht voor bv de zomerrodelbaan, het Panorama restaurant, de speeltuin en de Panorama Experience brug (de Erlebnis Brucke). In de zomer is er nog heel veel meer te beleven zoals het Bike Park, de FlyLine, het klimbos en de Kappe Express.


17. Bezoek een WILDPARK

In de wijde omgeving van Winterberg zijn diverse wildparken:
- Wisent Wildernis (Wildnis) in Bad Berleburg
- Wildpark Warstein
- Wildpark Willingen


18. Bezoek een stad

Houd je van shoppen, oude steden bezoeken, gezellige terrasjes, lekker eten of struinen door oude straatjes? Bezoek een van de mooie grotere steden in de buurt van Winterberg. In de omgeving van Winterberg vind je onder andere:

  • Marburg: mooie, oude (universteits)stad met gezellige straatjes, hoogte verschille, terrasjes, gezellige restaurants maar ook bijzondere winkeltjes en trendy café. De Altstadt is echt prachtig met veel vakwerkhuisjes. Niet handig voor mensen die slecht ter been zijn.
  • Siegen: wordt ook wel de meest groene stad van Duitsland genoemd met veel mooie pleinen, winkels en goede restaurants. De stad heeft een geschiedenis die 2500 jaar teruggaat. Je kunt ook een aantal musea bezoeken en het heeft een groot overdekt winkelcentrum
  • Kassel: een grote stad (200.000 inwoners) met een sprookjesachtig en pittoresk centrum. Er zijn een aantal kastelen en parken om te bezoeken. Het centrum zelf heeft niet veel historische gebouwen. Het gebroeders Grimm museum is gevestigd in Kassel
  • Soest: een prachtig, middeleeuws stadje met nog heel veel oude huizen en gebouwen in vakwerkstijl, wat pleintjes en gezellige restaurants en biergarten.
  • Andere steden die je kunt bezoeken: Arnsberg, Korbach, Ludenscheid, Paderborn, Schmalllenberg, Hamm)


19. Wintersportmuseum Neuastenberg

Een leuk kleinschalig museum op 10 minuten rijden van Winterberg. Je kunt hier de historie en ontwikkeling van de wintersport in Sauerland bekijken, inclusief de eerste houten ski’s en bobs

20. Glasblazeij in Willingen

Je kunt hier een rondleiding krijgen in de glasblazerij van 45 minuten en er is de mogelijkheid om iets te kopen in het winkeltje


Over de schrijver
Sinds 2002 kom ik al regelmatig in Winterberg. Het ene jaar wat meer dan het andere jaar. Sinds 2011 werd dat steeds meer omdat we daar een appartement kochten. In 2017 hebben we ons bedrijf daar gevestigd en zijn we heel vaak in Winterberg te vinden. Winterberg vind ik geweldig, de natuur, de bergen, de frisse lucht, de mensen. Eigenlijk kan ik niet zonder Winterberg. Mijn doel is mijn passie voor Winterberg te delen met zoveel mogelijk anderen.
Reactie plaatsen