Rodelbaan neuastenberg

Waar kun je sleeën in Winterberg

Waar kun je leuk sleeën in Winterberg en omgeving? Gelukkig zijn er heel veel leuke mogelijkheden. We geven opties met je eigen slee en opties waarbij je de slee kunt huren.

LET OP! 
Het is verboden om als voetganger (met of zonder slee) op de skipistes te komen!

Overzicht 

1. De rodelbanen in Winterberg:

  • Stoeltjeslift Astenstrasse (liftnr. 1)*
  • Transportband Kappe (liftnr. 16)
  • Rodelbaan Bremberg (liftnr. 20)
  • Transportband Kinderland (liftnr. 21)

* Liftnr. 1, Astenstrasse, is een lift voor skiër, voetgangers en rodelaars vanaf 3 jaar. Kinderen van 1,25 meter moeten door een volwassene begeleid worden in deze stoeltjeslift.

Voor bovenstaande liften is het verplicht een kaartje te kopen. Dit kan een apart rodelkaartje zijn of een skipas (die je al hebt van het skiën).

2. Rodelparadies Ruhrquelle

Een rodelgebied net voordat je Winterberg in komt rijden aan (vanaf Meschede, de standaard aanrijroute). Hier kun je rodelen en er is een aparte baan voor kleine kinderen. Ook is er een restaurant.

3. Familie ski/rodelgebied Sahnehang.

Net buiten Winterberg, richting Altastenberg, ligt het familieski- en rodelgebied Sahnehang. Hier is een skipiste, rodelpiste en een rodelpiste voor kleine kinderen. Er is een ook hele leuke skihut waar je iets kunt eten en drinken.

4. Postwiese Neuastenberg skigebied

Er is een natuurrodelbaan, de langste in Sauerland, die je met je eigen slee kunt afdalen. Op vrijdag en zaterdag is er ook avondrodelen. Er zijn dag-, halve dag- en puntenkaarten.

Daarnaast is nog een rodelbaan in dit skigebied. De nieuwe Tenne-rodelbaan met steile bochten. Om boven te komen kun je de transportband nemen, ook veilig voor kleine kinderen.

5. Zelf met je slee op pad

Er zijn ook gebieden waar je zelf met je slee naar toe kunt om te sleeen. Dit zijn dan de gebieden waar niet geskied wordt.

Nordhang: voormalige skipiste die nu niet gebruikt wordt als zodanig. Dit ligt achter het restaurant Nordhang Jause bij parkeerplaats P5.

Kappe: op de Kappeberg kun vlak langs de weg een klein deel van de berg gebruiken om te sleeen. De rest is piste en dus verboden gebied voor voetgangers en sleeers.

Meer en uitgebreidere info kun je ook lezen in het artikel RODELEN IN WINTERBERG. Hierin vind je ook een overzicht voor (zomer)rodelbanen op een rails die in de winter geopend zijn.
Reactie plaatsen