Langlaufen Winterberg

Langlaufen Winterberg

Lauglaufen in Duitsland


Langlaufen wordt in Duitsland steeds populairdere en ook in Winterberg wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van het langlaufen.

Winterberg is een populaire bestemming voor langlaufen en heeft verschillende routes en loipes om uit te kiezen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende gebieden in Winterberg en omgeving waar je kunt langlaufen:

 • Langlaufen in Winterberg

  Winterberg biedt verschillende routes voor langlaufers. De Bremberg-route begint in het centrum van Winterberg en leidt je door de bossen van de Bremberg. Een andere populaire route is de Rauher Busch-route en voert je door het bosrijke gebied van Rauher Busch. De Kuhlenberg-route biedt langlaufers een prachtig uitzicht over het landschap van Winterberg. Het totale aantal kilometer loipes is 37, verdeeld over 6 km blauw, 21 km rood en 20 km zwart.

 • Langlaufen in Altastenberg:

  Altastenberg ligt op ongeveer 6 kilometer afstand van Winterberg en biedt langlaufers verschillende routes. De Rothaarsteig-route is ongeveer 5 kilometer lang en voert je door het bosrijke gebied van de Rothaarsteig. De Hohe Bracht-route is ongeveer 8 kilometer lang en biedt een prachtig uitzicht over de Hohe Bracht. Totaal zijn er bijna 20 km aan loipes met vooral rode loipes.

 • Langlaufen in Langeweise:

  Langeweise ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Winterberg en biedt langlaufers verschillende routes. De Langeweise-route is ongeveer 7 kilometer lang en voert je door de bossen van Langeweise. De totale lengte in Langewiese is 22km met 5,5 km blauwe en 16,5 rode loipes.

 • Langlaufen in Neuastenberg - Lenneplatze:

  Neuastenberg - Lenneplatze ligt op ongeveer 6 kilometer afstand van Winterberg en biedt langlaufers verschillende routes. De Lenneplatze-route is ongeveer 6 kilometer lang en voert je door het bosrijke gebied van Lenneplatze.

 • Langlaufen in Niedersfeld:

  Niedersfeld ligt op ongeveer 7 kilometer afstand van Winterberg en biedt langlaufers verschillende routes. De Niedersfeld-route is ongeveer 11 kilometer lang en voert je door het bosrijke gebied van Niedersfeld, gelijk verdeeld over blauwe en rode loipes.

 • Langlaufen in Zueschen:

  Zueschen ligt op ongeveer 5 kilometer afstand van Winterberg en biedt langlaufers verschillende routes. De Zueschen-route is ongeveer 25 kilometer lang, verdeeld over 2,5 km blauw en 22,5 km rode loipes en voert je door het bosrijke gebied van Zueschen.

 • Langlauflessen

  Het is ook mogelijk om langlauflessen te nemen. Bij de meeste reguliere skischolen in Winterberg geven ze langlauflessen. Hierbij een overzicht van de skischolen in Winterberg

Reactie plaatsen