Kerstmarkt Duitsland

Kerstmarkten in Winterberg en omgeving

Hey kerstliefhebbers! 

We krijgen regelmatig vragen over de kerstmarkt in Winterberg en waar nog meer kerstmarkten zijn. Dus u vraagt wij draaien. Hierbij het overzicht van de 10 mooiste kerstmarkten in Sauerland, met wat extra uitleg per kerstmarkt. Ik zal ook de afstanden in kilometers vanaf Winterberg vermelden, zodat je je reis goed kunt plannen. Laten we beginnen! 

De meeste kerstmarkten liggen op een half uur tot een uur rijden vanaf Winterberg. Het zijn vaak mooie toeristische routes door de bergen en leuke dorpjes. Dat is al een belevenis op zich.

Maar je kunt natuurlijk ook een overnachting boeken bij de kerstmarkt van jouw keuze. Onderaan hebben we een overzicht van een aantal hotels per kerstmarkt voor je bijgevoegd.

LET OP: check de kerstmarkt-openingstijden voordat je gaat!

1. Kerstmarkt Winterberg: 

Laten we beginnen met de kerstmarkt in Winterberg zelf. Dit pittoreske stadje wordt omgetoverd tot een winterwonderland met gezellige kraampjes, sfeervolle verlichting en heerlijke geuren van glühwein en lekkernijen. Je kunt hier ook genieten van winterse activiteiten zoals schaatsen op de ijsbaan.

2. Kerstmarkt Olpe: 

 Olpe (40 km): Op ongeveer 40 kilometer van Winterberg ligt de kerstmarkt in Olpe. Deze markt is een van de oudste en meest traditionele in de regio. Het pittoreske oude centrum van Olpe wordt prachtig versierd met kerstverlichting en kraampjes vol ambachtelijke producten, kerstdecoraties en lekkernijen.

De kerstmarkt in Olpe staat bekend om zijn gezellige sfeer en authentieke uitstraling. Je kunt hier genieten van heerlijke glühwein, warme chocolademelk en andere winterse lekkernijen. Daarnaast zijn er ook verschillende kraampjes waar je handgemaakte cadeaus en souvenirs kunt kopen, zoals houtsnijwerk, kaarsen, sieraden en kerstdecoraties.

Naast de kraampjes is er ook entertainment in de vorm van live muziek, optredens en activiteiten voor kinderen. Je kunt bijvoorbeeld een ritje maken in een nostalgische draaimolen of deelnemen aan een workshop kerstversieringen maken.

3. Soest:

Met stip op 3! Op 60 kilometer van Winterberg ligt de kerstmarkt in Soest, bekend om zijn historische charme. De middeleeuwse binnenstad wordt prachtig versierd en de kraampjes bieden een breed scala aan ambachtelijke producten. Extra mooi zijn de zeer oude vakwerkhuizen in het centrum waarvan er een aantal prachtig versierd zijn. Vergeet niet de beroemde Soester kerststal te bezoeken, een echte eyecatcher!

Kerstmarkt Soest

4. Arnsberg:

Op ongeveer 40 kilometer van Winterberg vind je de kerstmarkt in Arnsberg. Deze markt is gelegen in het schilderachtige oude centrum van de stad en biedt een gezellige sfeer met kraampjes vol handgemaakte producten en lekkernijen. Vergeet niet een wandeling te maken door de prachtige oude straatjes van Arnsberg!

5. Meschede: 

Op slechts 30 kilometer van Winterberg ligt de kerstmarkt in Meschede. Deze markt is klein maar fijn, met kraampjes vol ambachtelijke producten en lekkernijen. Geniet van een warme kop chocolademelk terwijl je door de kraampjes slentert en geniet van de gezellige sfeer.

6. Brilon: 

Op ongeveer 25 kilometer van Winterberg vind je de kerstmarkt in Brilon. Deze markt is gelegen in het historische centrum van de stad en biedt een sfeervolle en gezellige ervaring. Geniet van de kraampjes vol handgemaakte producten en proef de lokale lekkernijen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de prachtige kerken en vakwerkhuizen in Brilon!

7. Olsberg: 

Op slechts 20 kilometer van Winterberg ligt de kerstmarkt in Olsberg. Deze markt is klein maar gezellig, met kraampjes vol ambachtelijke producten en lekkernijen. Geniet van de sfeervolle verlichting en de gezellige sfeer terwijl je door de kraampjes slentert.

8. Schmallenberg: 

Op ongeveer 35 kilometer van Winterberg vind je de kerstmarkt in Schmallenberg. Deze markt is gelegen in het historische centrum van de stad en biedt een sfeervolle en gezellige ervaring. Geniet van de kraampjes vol handgemaakte producten en proef de lokale lekkernijen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de prachtige vakwerkhuizen in Schmallenberg!

9. Medebach: 

Op slechts 15 kilometer van Winterberg ligt de kerstmarkt in Medebach. Deze markt is klein maar fijn, met kraampjes vol ambachtelijke producten en lekkernijen. Geniet van de sfeervolle verlichting en de gezellige sfeer terwijl je door de kraampjes slentert.

10. Willingen: 

Op ongeveer 20 kilometer van Winterberg vind je de kerstmarkt in Willingen. Deze markt is gelegen in het centrum van het dorp en biedt een gezellige sfeer met kraampjes vol handgemaakte producten en lekkernijen. Geniet van de sfeervolle verlichting en de gezellige sfeer terwijl je door de kraampjes slentert.

Uitsmijter

Daarnaast Is er nog een kerstmarkt die iets verder ligt maar wel fantastisch is!

Kerstmarkt Dortmund: 

Wel iets verder weg maar echt geweldig. Op ongeveer 80 kilometer van Winterberg vind je de kerstmarkt in Dortmund, een van de grootste en meest indrukwekkende in heel Duitsland. Met meer dan 300 kraampjes en een gigantische kerstboom is het hier een waar spektakel. Je kunt hier niet alleen kerstinkopen doen, maar ook genieten van live muziek, theater en een schaatsbaan.

Overnachten kerstmarkten

Winterberg:
1. Hotel Oversum Vital Resort: Dit luxe hotel biedt comfortabele kamers, een wellnesscentrum en een prachtig uitzicht op de omgeving.
2. Hotel Kiepenkerl: Dit gezellige hotel ligt in het centrum van Winterberg en biedt gezellige kamers, een goed restaurant en een bar/biergasten.
3. Hotel Liebesglück - Genießen zu Zweit: Dit romantische hotel biedt gezellige kamers, een restaurant met lokale gerechten en een ontspannende spa.

Olpe:
1. Hotel Der Lennhof: Dit moderne hotel ligt in het centrum van Olpe en biedt comfortabele kamers, een restaurant met regionale gerechten en een wellnesscentrum. Het hotel heeft een stijlvolle inrichting en biedt een ontspannen sfeer voor gasten.
2. Hotel Am Biggesee: Dit gezellige hotel ligt aan het prachtige Biggesee-meer en biedt comfortabele kamers, een restaurant met uitzicht op het meer en een wellnesscentrum. Het hotel is ideaal voor gasten die willen genieten van de natuurlijke schoonheid van Olpe.
3. Hotel Zur Post: Dit traditionele hotel ligt in het historische centrum van Olpe en biedt comfortabele kamers, een restaurant met Duitse gerechten en een biertuin. Het hotel heeft een charmante sfeer en is perfect voor gasten die de lokale cultuur willen ervaren.

Soest:
1. Hotel Am Wall: Dit gezellige hotel ligt in het historische centrum van Soest en biedt comfortabele kamers, een restaurant met regionale gerechten en een terras.
2. Hotel Domhof: Dit charmante hotel ligt naast de kathedraal van Soest en biedt comfortabele kamers, een restaurant met Duitse gerechten en een biertuin.
3. Hotel Susato: Dit knusse hotel ligt in een historisch gebouw en biedt comfortabele kamers, een restaurant met internationale gerechten en een bar.

Arnsberg:
1. Hotel Menge "An der Schlacht": Dit traditionele hotel ligt in het historische centrum van Arnsberg en biedt comfortabele kamers, een restaurant met regionale gerechten en een biertuin.
2. Hotel Am Markt: Dit gezellige hotel ligt aan het marktplein van Arnsberg en biedt comfortabele kamers, een restaurant met Duitse gerechten en een terras.
3. Hotel Zur Post: Dit familiehotel ligt in het centrum van Arnsberg en biedt comfortabele kamers, een restaurant met internationale gerechten en een bar.

Meschede:
1. Welcome Hotel Meschede/Hennesee: Dit moderne hotel ligt aan het prachtige Hennesee-meer en biedt comfortabele kamers, een wellnesscentrum en een restaurant met uitzicht op het meer.
2. Hotel Seehof: Dit gezellige hotel ligt direct aan het Hennesee-meer en biedt comfortabele kamers, een restaurant met regionale gerechten en een terras met uitzicht op het meer.
3. Hotel Hennedamm: Dit knusse hotel ligt in het centrum van Meschede en biedt comfortabele kamers, een restaurant met Duitse gerechten en een bar.

Brilon:
1. Hotel am Wallgraben: Dit gezellige hotel ligt in het historische centrum van Brilon en biedt comfortabele kamers, een restaurant met regionale gerechten en een terras.
2. Hotel Rech: Dit traditionele hotel ligt in het centrum van Brilon en biedt comfortabele kamers, een restaurant met Duitse gerechten en een bar.
3. Hotel Starke: Dit knusse hotel ligt in een historisch gebouw in Brilon en biedt comfortabele kamers, een restaurant met internationale gerechten en een bar.

Olsberg:
1. Hotel Dorfkammer: Dit gezellige hotel ligt in het centrum van Olsberg en biedt comfortabele kamers, een restaurant met regionale gerechten en een terras.
2. Hotel Albers: Dit traditionele hotel ligt in het hart van Olsberg en biedt comfortabele kamers, een restaurant met Duitse gerechten en een bar.
3. Hotel Haus Hochstein: Dit knusse hotel ligt in een rustige omgeving in Olsberg en biedt comfortabele kamers, een restaurant met internationale gerechten en een bar.

Schmallenberg:
1. Romantik Hotel Deimann: Dit luxe hotel ligt in een prachtige omgeving in Schmallenberg en biedt comfortabele kamers, een wellnesscentrum en een restaurant met regionale gerechten.
2. Hotel Rimberg: Dit gezellige hotel ligt in het centrum van Schmallenberg en biedt comfortabele kamers, een restaurant met Duitse gerechten en een terras.
3. Hotel Störmann: Dit knusse hotel ligt in een rustige omgeving in Schmallenberg en biedt comfortabele kamers, een restaurant met internationale gerechten en een bar.

Medebach:
1. Center Parcs Park Hochsauerland: Dit vakantiepark ligt in de buurt van Medebach en biedt comfortabele cottages, een subtropisch zwemparadijs en verschillende restaurants.
2. Hotel Medebacher Hof: Dit gezellige hotel ligt in het centrum van Medebach en biedt comfortabele kamers, een restaurant met regionale gerechten en een terras.
3. Hotel Kaiserhof: Dit traditionele hotel ligt in Medebach en biedt comfortabele kamers, een restaurant met Duitse gerechten en een bar.

Willingen:
1. Göbel's Landhotel: Dit moderne hotel ligt in de buurt van Willingen en biedt comfortabele kamers, een wellnesscentrum en een restaurant met regionale gerechten.
2. Best Western Plus Hotel Willingen: Dit gezellige hotel ligt in het centrum van Willingen en biedt comfortabele kamers, een restaurant met Duitse gerechten en een terras.
3. Hotel Hochheide: Dit knusse hotel ligt in een rustige omgeving in Willingen en biedt comfortabele kamers, een restaurant met internationale gerechten en een bar.

Dortmund:
1. Radisson Blu Hotel Dortmund: Dit moderne hotel ligt in het hart van de stad en biedt comfortabele kamers, een fitnesscentrum en een restaurant met internationale gerechten.
2. NH Dortmund: Dit stijlvolle hotel ligt op loopafstand van de kerstmarkt en biedt moderne kamers, een sauna en een restaurant met regionale specialiteiten.
3. Steigenberger Hotel Dortmund: Dit luxe hotel biedt elegante kamers, een wellnesscentrum en een restaurant met uitzicht op de stad.

Dit zijn de 3 populairste hotels in het centrum van elke stad. Houd er rekening mee dat populariteit kan variëren en dat er nog veel meer hotels beschikbaar zijn in bovengenoemde steden.

Overnachtingen bij de kerstmarkt zoeken

Wil je een overnachting boeken in bij een van bovengenoemde kerstmarkt dan geven we je hierbij wat zoekmogelijkheden. Vul hier je voorkeurs-stad en datum van bezoek in.
 
Reactie plaatsen