Sneeuw in Winterberg

Skiën in December in Winterberg

December Is een hele leuke maand om in Winterberg te zijn. Alles is al een kerststemming en meestal kun je er al skiën. Dit komt doordat de sneeuwfabrieken vanaf begin november aan staan (dit kan bij temperaturen boven nul) en als het koud genoeg is (enkele graden onder nul) de sneeuwkanonnen ook aangaan.

We houden sinds een aantal jaar de sneeuwcondities in december, en met name in de kerstvakantie, bij op verzoek van velen.

Sneeuwzekerheid Winterberg in december

Over het algemeen is december redelijk sneeuwzeker. Door een combinatie van verschillende technieken zoals sneeuwfabrieken die eind oktober aan gaan (en sneeuw kunnen maken met temperaturen boven nul), sneeuwkanonnen (tegen de 400 stuks verdeeld over het skigebied) en natuursneeuw (vaak valt er in november al sneeuw) is het skigebied in december al open.

Overnachten in Winterberg december

De eerste 3 weken van december is het relatief rustig en zijn de prijzen gunstig. Je hebt wel de voordelen van de gezelligheid van de feestdagen zoals de diverse kerstmarkten in Winterberg en omgeving (bv Soest en Bad Sassendorf).

Wil je weten hoe groot de kans is dat je in december en/of de kerstvakantie kunt skien? Lees dan lekker verder (we vullen de info van bovenaf aan, de oudste info (2016 staat dus onderaan)

Risicoloos reserveren Winterberg

Zou je ook weleens in december naar Winterberg willen? Boek dan bv risicoloos je overnachting met annuleringsmogelijkheid. Kijk daarvoor bij het overzicht van alle overnachtingsmogelijkheden in Winterberg


Risicoloos ski’s huren in Winterberg

Daarnaast kun je ook zonder risico je ski’s en snowboards huren met annuleringsmogelijkheid tot 24 uur voor aanvang van je vakantie. Wil je hier meer over weten kijk dan bij SKISET, want daar krijg je standaard deze annuleringsmogelijkheid.

Kijk bij  Skiset.nl


Sneeuwcondities Winterberg vanaf 2016

December 2023 Winterberg sneeuw update

Eind oktober zijn de sneeuwfabrieken aangegaan op enkele piste.
Laatste week november sneeuwt het bijna onophoudelijk. Dit geeft ongeveer 30-40 cm natuursneeuw. Daarnaast is het een aantal nachten (en dagen) koud genoeg om de sneeuwkanonnen aan te zetten.

Upate 22 december 2023
22 december zijn er 14 liften open
9 december zijn er 20 liften open
1 december gingen de eerste skiliften open

December 2022 Winterberg sneeuw update

Update 30 december 2022
De afgelopen dagen hebben de sneeuwhoogstes op de piste de 50cm bereikt! Ideaal voor de kerstvakantie. De meeste liften zijn geopend.

Update 16-12-2022
In het weekend van 16 - 18 december zullen bijna alle liften open zijn of opengaan. Het is al weken erg koud en daarnaast is er natuursneeuw gevallen. Het ziet er dus qua skimogelijkheden voor de kerstvakantie prima uit en dit jaar is zelfs uitgeroepen tot het beste jaar sinds 2010 door Skiliftkarussell Winterberg.

Er is op dit moment nog geen ‘flutlicht’ skien (avondskien). Verwachting is dat dit na de kerst van start zal gaan.

Update 6-12-2022
Sinds 2 december staan bijna alle sneeuwkanonnen weer aan en in de nacht van 2 op 3 december heeft het gesneeuwd. Er zijn per 2 december 2022 ook 2 liften open: nr. 5 Poppenberg en nr. 12 Rauher Busch en per 6 december is daar lift nr. 6 Bure Herrloh aan toegevoegd. Deze 3 pistes zijn nu met elkaar verbonden.

Vanaf begin november is er gestart met het maken van sneeuw met de snowfactories op een aantal pisten, waaronder Rauher Busch en Poppenberg. In het weekend van 18-20 november was het behoorlijk koud (tot -7) en konden de sneeuwkanonnen in het hele gebied aan. Er is ook iets natuursneeuw gevallen.

December 2021 Winterberg sneeuw update

Vanaf november 2021 wordt er al sneeuw gemaakt met de snowfactories met gedurende november al enkele sneeuwbuiten. Op 27 november zijn de eerste 2 pistes en liften open gegaan. Dit zijn de Poppenberg nr 5 en de Rauher Busch nr 12.  Snel daarna volgden nog een aantal andere pistes. In de kerstvakantie waren er ruim 20 liften en pistes geopend.

December 2020 Winterberg sneeuw update

Helaas is alles dicht door de Corona maatregelen. Dat is extra jammer omdat de sneeuw- en pistekwaliteit fantastisch is. Het sneeuwt bijna onophoudelijk vanaf begin november. Begin januari lag er 60 cm natuursneeuw. Dit weer is doorgegaan tot eind januari 2021 met een piek van zo'n 70cm sneeuw op de piste. In maart mochten de pistes weer open en een aantal pistes zijn open gebleven tot in de 3de week april!

December 2019 Winterberg sneeuw update

Update 09-12-2019
Er wordt op de pistes al hard gewerkt om sneeuw te maken en daarbij werkt de natuur ook een handje mee. Op 9 december heeft het flink gesneeuwd in de avond. Maar we hebben nog een aantal weken te gaan dus heb blijft nog een beetje spannend.

Update 18-12-2019
De afgelopen dagen heeft het weer lekker gesneeuwd waardoor er inmiddels zo'n 25 cm sneeuw op de pistes ligt (aangevuld door de sneeuwkanonnen).

Update 29-12-2019
Helaas heeft het nauwelijks meer gesneeuwd. De sneeuw op de piste wordt in stand gehouden door de sneeuwkanonnen en de sneeuwfabriek. Helaas zijn er maar een paar liften en pistes open

December 2018 Winterberg sneeuw update

Update 27-12-201
De sneeuwkanonnen hebben net na de kerstdagen weer een nacht aangestaan. Helaas zijn de temperaturen ook net boven nul. Dit beïnvloed niet de sneeuwhoogte en skimogelijkheden op de pistes.  Helaas wel de sneeuw in het centrum en naast de pistes. De pistes en sneeuwcondities zijn nog steeds goed en de er draaien nog steeds 15 liften. Van de pistes is 25 km van de 27,5 km open. De sneeuwhoogte is 30 cm.

Update 24-12-2018
De sneeuwkanonnen staan weer aan sinds een uur of 17. Er draaien inmiddels 15 liften en er ligt ongeveer 30-35 cm sneeuw. De afgelopen dagen is het flink boven 0 geweest en heeft het ook veel geregend. Gelukkig heeft de sneeuw het op de pistes goed gehouden.

Update 18-12-2018
Dit jaar is het nog niet helemaal duidelijk. In de weken voor Kerst (10 tot 16 december) is het erg koud geweest en heeft het aardig gesneeuwd. Er zijn 5 liften open gegaan op 15 december en tot en met 16 december hebben de kanonnen dag en nacht aan gestaan. Op 17 december lag er gemiddeld 40 cm op de pistes. Dit alles om zoveel mogelijk geprepareerde pistes in de kerstvakantie open te hebben.

December 2017 Winterberg sneeuw update

Dit was qua wintersportomstandigheden met Kerst en Oud&Nieuw een top jaar.
25 van de 26 liften draaien en alle pistes zijn geopend. Het had in de maand voor Kerst al behoorlijk gesneeuwd en ook de sneeuwkanonnen hadden flink aangestaan. Al met al een prima kerstvakantie om te skien in Winterberg.

December 2016 Winterberg sneeuw update

In 2016 was het in de kerstvakantie niet zo geweldig. Er kon wel geskied worden maar er waren niet zoveel liften open waardoor het ook erg druk was op de pistes die wel geopend waren.


Reactie plaatsen