Skywalk Willingen

Skywalk Willingen

Op een half uurtje rijden van Winterberg vind je Willingen. Een superleuk dorp voor zomeractiviteiten maar ook voor wintersport.

De Skywalk brug is de nieuwste attractie. Dit is een van de langste hangbruggen ter wereld. De hangbrug is bijna 700 meter lang en 1,30 meter breed en er kunnen 750 mensen tegelijk over de brug wandelen. De brug is gebouwd in Tibetaanse stijl. Omdat dit een hangbrug zal de brug licht schommelen wat de ervaring alleen maar mooier maakt.


Vanaf de brug, op zo’n 100 meter hoogte, heb je een fantastisch uitzicht in zowel de zomer als de winter naar alle kanten over het Upland gebergte en de bergen van het Sauerland. Onder de brug door stroomt de beek Itter en ook kun je hier de Mühlenkopfschanze (de grootste springschans ter wereld) vanuit de lucht direct bekijken.

Aan beide zijden van de brug is een ingang. Een bezoek aan de brug is ook heel goed te combineren met bv een bezoek aan de Ettelsberg, een wandeling door de beschermde bergheide of een bezoek een de springschans.

Bij de Skywalk is voldoende gratis parkeergelegenheid en diverse horecagelegenheden voor een hapje en een drankje.


  Booking.com 

Over de schrijver
Sinds 2002 kom ik al regelmatig in Winterberg. Het ene jaar wat meer dan het andere jaar. Sinds 2011 werd dat steeds meer omdat we daar een appartement kochten. In 2017 hebben we ons bedrijf daar gevestigd en zijn we heel vaak in Winterberg te vinden. Winterberg vind ik geweldig, de natuur, de bergen, de frisse lucht, de mensen. Eigenlijk kan ik niet zonder Winterberg. Mijn doel is mijn passie voor Winterberg te delen met zoveel mogelijk anderen.
Reactie plaatsen