Skipassen in Winterberg kopen

Skipassen in Winterberg kopen

In Winterberg kun je online of bij de kassa aan de piste je skipassen kopen. Er zijn een aantal opties en vooral in drukke periodes is het goed te weten wat die opties zijn.

Tickets voor de skiliftkarussell Winterberg kun je op een aantal manieren aanschaffen. Wij geven hier een overzicht van alle opties en uitleg hoe. Het komt voor dat je ‘s morgens in een lange wachtrij komt bij de kassa’s.

Er zijn ook meerdere soorten skipassen en niet alles is bij iedere optie te koop. Dus lees vooral door tot het eind.

Optie 1:
Bij de kassa aan de piste

Deze is het meest eenvoudig, nadeel is dat je soms erg lang in de rij staat. Bij de kassa kun je alle kaarten kopen.

Nadeel:
Bij deze optie kun je je niet gebruikte kaarten niet retourneren.

Optie 2:
Via een keycard uploaden
Dit is de meest efficiente manier maar vergt de eerste keer wat meer stappen. Daarna kun je elke keer je keycard online uploaden.

Je hebt namelijk een SKIDATA keycard nodig die je iedere keer als je gaat skien in Winterberg (of een ander skigebied in Europa dat hiermee werkt) upload met de skipas van jouw keuze. Dit uploaden en betalen gaat via dezelfde webshop en je account. Je kunt betalen met credit-card en pin.

Voordeel
Via deze optie kun je  je niet gebruikte kaarten terugboeken via je account.

Voordat je een keycard kunt gebruiken bestel je deze dus eerst via de website (tenzij je deze al hebt natuurlijk, dan kun je deze stap overslaan).

LET OP: verzending duurt 4 - 7 werkdagen. Bestel dus ruim van te voren.

Als je de keycard hebt ontvangen of je bestaande keycard hebt geregistreerd (met 23-cijferige code) kun je via de StarJack online shop een skipas op je keycard zetten. Als je de eerste keer je keycard bestelt kun je ook direct je skipas erbij kopen.

TIP!
Als het in deelgebied Winterberg erg druk is kun je met dezelfde skipas gaan skien in deelgebied Neuastenberg of Altastenberg. Het gaat hierbij om de volgende skipassen: 
Skiliftkarussell + (plus) kaarten (die zijn geldig in Winterberg + Neuastenberg + Altastenberg) en je kunt gratis gebruik maken van de ski-shuttles tussen deze gebieden.


Rodelen in Winterberg en rodeltickets
Winterberg heeft verschillende rodelbanen en zelfs een rodelparadijs.
Let op! Bij de rodelbanen in Winterberg kun je een aparte rodelkaart kopen. Daarnaast kun je er ook met een skipas terecht.

Hoe dit werkt kun je lezen in het artikel over rodelbanen in Winterberg: rodelenbanen 

Avondskipassen
Op dinsdag- en vrijdagavond is er avondskien. Hiervoor heb je aparte skipassen nodig (die van overdag zijn niet geldig in de avond).

Bekijk het Overzicht actuele prijzen skipassen

Hier kun je je skipassen online bestellen: 
Naar de webshop voor vouchers en keycards


Over de schrijver
Sinds 2002 kom ik al regelmatig in Winterberg. Het ene jaar wat meer dan het andere jaar. Sinds 2011 werd dat steeds meer omdat we daar een appartement kochten. In 2017 hebben we ons bedrijf daar gevestigd en zijn we heel vaak in Winterberg te vinden. Winterberg vind ik geweldig, de natuur, de bergen, de frisse lucht, de mensen. Eigenlijk kan ik niet zonder Winterberg. Mijn doel is mijn passie voor Winterberg te delen met zoveel mogelijk anderen.
Noordenbos
Door

Noordenbos

op 24 Jan 2022

Hi, ik probeer al twee dagen passen te bestellen en eventueel ook al tickets maar elke keer wanneer ik wil betalen geeft de site aan dat het niet lukt met ideal. toen probeerde ik met creditcart te betalen, allen hetzelfde gebeurde weer, ik weet niet meer wat ik moet doen...

Ingrid
Door

Ingrid

op 24 Jan 2022

Soms helpt het om het via een desktop te bestellen Ipv mobiel.

Marcel
Door

Marcel

op 26 Jan 2022

Ik had het zelfde probleem (zo 23-1-2022). "Ideal" lukte niet. Niet met laptop en niet met mobiel. Voor Visa card werd gevraagd naar een bepaalde manier van identificatie die ik niet kende en dus niet ingesteld had. Andere credit card van mijn vrouw gebruikt (zelfde manier van identificatie, maar hier wel al ingesteld). Toen lukte het wel (met laptop)

Ingrid
Door

Ingrid

op 26 Jan 2022

Dank voor je update. Hopelijk helpt het anderen. Maar wel erg vervelend dat het zo moeizaam gaat. Winterberg werkt hiervoor met een Oostenrijks bedrijf. Ze regelen dit dus niet zelf.

Cristien
Door

Cristien

op 26 Jan 2022

Hoi, ik probeer voor het eerst tickets te kopen voor dit weekend. za en zo 2 daagse pas. Er staat alleen een optie voor donderdag. Voor zaterdag kan ik niks aan klikken. Ben ik te vroeg? Kan het morgen wel? OF juist te laat is het uitverkocht? Kan je ergens zien als het uitverkocht is?

Cristien
Door

Cristien

op 26 Jan 2022

Ik zie nu dat wel 3 dagen geboekt kan worden maar dan moet je een keycard hebben. Is er nog een mogelijkheid om deze daar te kopen en dan te uploaden?

Ingrid
Door

Ingrid

op 26 Jan 2022

Voor de keycards ben je te laat helaas. Alleen 1- en 2-daagse vouchers of halve dagen. Wellicht zijn er nog kaarten in skigebied Willingen, Neuastenberg Postwiese of Altastenberg. Ook kun je kijken of er bv op zondag in Winterberg een 1 daagse of een halve dagkaart is.

Janiek
Door

Janiek

op 09 Feb 2022

Als ik een Skiliftkarussell + (plus) voucher koop die ik deze dan af te halen op de betreffende locatie (Neuastenberg) of kan ik deze ook in Winterberg zelf omwisselen voor een ticket?

Ingrid
Door

Ingrid

op 09 Feb 2022

Deze kun je ook in Winterberg inwisselen

Diana 1205
Door

Diana 1205

op 10 Feb 2022

Als ik 2 x een 2 daagse voucher wil bestellen (voor mijn vriend en mij) via de site is dat dan geen probleem ? We willen namelijk woensdag en donderdag 16 en 17 februari een voucher bestellen maar een keycard gaat misschien niet meer lukken, deze krijgen wij dan te Laat als wij de vanaf vandaag gaan bestellen.

Ingrid
Door

Ingrid

op 10 Feb 2022

2- daagse vouchers is geen probleem, dat is mogelijk zonder keycard. De voucher kun je dan bij de kassa aan de piste inwisselen voor de skipas

hildeVdW
Door

hildeVdW

op 26 Feb 2022

Kunnen we de vouchers van Skiliftkarrussell Winterberg ook omwisselen in Neuastenberg? Ons huisje is daar en de eerste dag wilden we graag in Neuastenberg skiën... dankje!

Ingrid
Door

Ingrid

op 26 Feb 2022

Volgens mij kan dat inderdaad, aan de kassa’s bij de piste

Chris
Door

Chris

op 12 Dec 2023

Kost een keycard Starjack bij aanschaf bij de kassa ter plaatse ook 5,90 eur? Of is deze dan gratis of goedkoper? Best veel geld om hier alweer 23,60 eur voor ons gezin aan uit te geven. Dan ga ik wel even langs een kassa als dit goedkoper is.

Ingrid
Door

Ingrid

op 12 Dec 2023

Deze kun je alleen online aai

Daan
Door

Daan

op 10 Jan 2024

Wij willen een dagdeel ski voucher maar als we deze aanvinken op de site dan vraagt de site hoe ik het ticket wil ontvangen en kan ik alleen keycard aanklikken (die per post verstuurd wordt). Is er ook een mogelijkheid om de ticket per mail te ontvangen?

Ingrid
Door

Ingrid

op 11 Jan 2024

Dat schijnt niet (meer) te kunnen helaas.

Ingrdi
Door

Ingrdi

op 14 Feb 2024

Je kunt wel een skipas kopen via de ticket-automaten naast de meeste kassa’s

Ivo
Door

Ivo

op 14 Feb 2024

Wij hebben een aantal maanden geleden voor ons hele gezin online skipassen gekocht met key card. Nu ziet het ernaar uit dat we volgende week niet kunnen skiën doordat er bijna geen sneeuw ligt. Kunnen wij de ongebruikte skipassen weer retourneren? En hoe?Link: https://skiliftkarussell.shop.starjack.com/faq

Reactie plaatsen