Skipassen in Winterberg kopen

Skipassen in Winterberg kopen

In Winterberg kun je online of bij de kassa aan de piste je skipassen kopen. Er zijn een aantal opties en vooral in drukke periodes is het goed te weten wat die opties zijn om niet achter het net te vissen als de skipassen uitverkocht zijn. 

Tickets voor de skiliftkarussell Winterberg kun je op een aantal manieren aanschaffen. Wij geven hier een overzicht van alle opties en uitleg hoe. Het komt voor dat mensen bij de kassa op de piste erachter komen dat de skipassen uitverkocht zijn of dat je ‘s morgens in een lange wachtrij komt bij de kassa’s.

Er zijn ook meerdere soorten skipassen en niet alles is bij iedere optie te koop. Dus lees vooral door tot het eind.

Optie 1:
Bij de kassa aan de piste

Deze is het meest eenvoudig, nadeel is dat je soms erg lang in de rij staat of dat er kaarten uitverkocht zijn. Bij de kassa kun je alle kaarten kopen.

Bij deze optie kun je je niet gebruikte kaarten niet retourneren.

Optie 2: 
Online een voucher bestellen en afhalen bij de kassa of een ticketmachine

Hiervoor moet je je wel registreren, een account aanmaken. Hoe en waar vertellen we verderop in dit artikel.

Je kunt online een voucher bestellen en betalen. Naderhand kun je de voucher aan de kassa of de ticketmachine bij de piste inwisselen voor de skipas. Op deze manier ben je er zeker van dat je een skipas hebt. Je moet echter nog wel naar de kassa of uit de ticketmachine halen.

LET OP: op deze manier (met voucher) kun je alleen een- en tweedaagse passen kopen.

Wil je meer dan 1 of 2 dagen bestellen dan zijn er 2 mogelijkheden:

  1. Je bestelt/upload per keycard in de StarJack website. Deze mogelijkheid bespreken we hieronder bij OPTIE 3

  2. Je gokt het en koopt je skipassen bij de kassa.

Optie 3:
Via een keycard uploaden
Dit is de meest efficiente manier maar vergt wat meer stappen,  de eerste keer. Daarna kun je elke keer je keycard uploaden.

Je hebt namelijk een SKIDATA keycard nodig die je iedere keer als je gaat skien in Winterberg (of een ander skigebied in Europa dat hiermee werkt) upload met de skipas van jouw keuze. Dit uploaden en betalen gaat via dezelfde webshop en je account. Je kunt betalen met credit-card en pin.

Voordeel van deze optie is dat je niet gebruikte kaarten terug kunt boeken via je account.

Voordat je een keycard kunt gebruiken bestel je deze dus eerst via de website (tenzij je deze al hebt natuurlijk, dan kun je deze stap overslaan).

LET OP: verzending duurt 4 - 7 werkdagen. Bestel dus ruim van te voren.

Als je de keycard hebt ontvangen of je bestaande keycard hebt geregistreerd (met 23-cijferige code) kun je via de StarJack online shop een skipas op je keycard zetten. Als je de eerste keer je keycard bestelt kun je ook direct je skipas erbij kopen.

TIP!
Soms zijn de dagpassen uitverkocht aan de kassa en online!
Kijk dan regelmatig even op de webshop. Soms komen er toch nog plukjes dagkaarten weer vrij gedurende de dag of de avond.

TIP!
Een andere mogelijkheid, als de tickets in de Winterberg ticketshop uitverkocht zijn, is om in de ticketshop van Postwiese (Neuastenberg) en Altastenberg te kijken. Hier kun je 2 soorten skitickets bestellen. De tickets alleen voor die dorpen of de Skiliftkarussell + (plus) kaarten en die zijn geldig in Winterberg + Neuastenberg + Altastenberg. Als je deze laatste bestelt kun je dus ook in Winterberg skien. 


Rodelen in Winterberg en rodeltickets
Winterberg heeft verschillende rodelbanen en zelfs een rodelparadijs.
Let op! Bij de rodelbanen in Winterberg kun je een aparte rodelkaart kopen. Daarnaast kun je er ook met een skipas terecht.

Hoe dit werkt kun je lezen in het artikel over rodelbanen in Winterberg: rodelenbanen 

Avondskipassen
Op dinsdag- en vrijdagavond is er avondskien. De kaarten hiervoor kun je bij de kassa of online (zoals hierboven vermeld) aanschaffen. De online vouchers voor vrijdagavond komen beschikbaar na het avondskien op de dinsdag daarvoor.

Bekijk het Overzicht actuele prijzen skipassen

Hier kun je je skipassen online bestellen: 
Naar de webshop voor vouchers en keycards


Indien nog van toepassing lees dan de coronaregels die eventueel nog gelden om te kunnen skien.


 

Over de schrijver
Sinds 2002 kom ik al regelmatig in Winterberg. Het ene jaar wat meer dan het andere jaar. Sinds 2011 werd dat steeds meer omdat we daar een appartement kochten. In 2017 hebben we ons bedrijf daar gevestigd en zijn we heel vaak in Winterberg te vinden. Winterberg vind ik geweldig, de natuur, de bergen, de frisse lucht, de mensen. Eigenlijk kan ik niet zonder Winterberg. Mijn doel is mijn passie voor Winterberg te delen met zoveel mogelijk anderen.
Noordenbos
Door

Noordenbos

op 24 Jan 2022

Hi, ik probeer al twee dagen passen te bestellen en eventueel ook al tickets maar elke keer wanneer ik wil betalen geeft de site aan dat het niet lukt met ideal. toen probeerde ik met creditcart te betalen, allen hetzelfde gebeurde weer, ik weet niet meer wat ik moet doen...

Ingrid
Door

Ingrid

op 24 Jan 2022

Soms helpt het om het via een desktop te bestellen Ipv mobiel.

Marcel
Door

Marcel

op 26 Jan 2022

Ik had het zelfde probleem (zo 23-1-2022). "Ideal" lukte niet. Niet met laptop en niet met mobiel. Voor Visa card werd gevraagd naar een bepaalde manier van identificatie die ik niet kende en dus niet ingesteld had. Andere credit card van mijn vrouw gebruikt (zelfde manier van identificatie, maar hier wel al ingesteld). Toen lukte het wel (met laptop)

Ingrid
Door

Ingrid

op 26 Jan 2022

Dank voor je update. Hopelijk helpt het anderen. Maar wel erg vervelend dat het zo moeizaam gaat. Winterberg werkt hiervoor met een Oostenrijks bedrijf. Ze regelen dit dus niet zelf.

Cristien
Door

Cristien

op 26 Jan 2022

Hoi, ik probeer voor het eerst tickets te kopen voor dit weekend. za en zo 2 daagse pas. Er staat alleen een optie voor donderdag. Voor zaterdag kan ik niks aan klikken. Ben ik te vroeg? Kan het morgen wel? OF juist te laat is het uitverkocht? Kan je ergens zien als het uitverkocht is?

Cristien
Door

Cristien

op 26 Jan 2022

Ik zie nu dat wel 3 dagen geboekt kan worden maar dan moet je een keycard hebben. Is er nog een mogelijkheid om deze daar te kopen en dan te uploaden?

Ingrid
Door

Ingrid

op 26 Jan 2022

Voor de keycards ben je te laat helaas. Alleen 1- en 2-daagse vouchers of halve dagen. Wellicht zijn er nog kaarten in skigebied Willingen, Neuastenberg Postwiese of Altastenberg. Ook kun je kijken of er bv op zondag in Winterberg een 1 daagse of een halve dagkaart is.

Janiek
Door

Janiek

op 09 Feb 2022

Als ik een Skiliftkarussell + (plus) voucher koop die ik deze dan af te halen op de betreffende locatie (Neuastenberg) of kan ik deze ook in Winterberg zelf omwisselen voor een ticket?

Ingrid
Door

Ingrid

op 09 Feb 2022

Deze kun je ook in Winterberg inwisselen

Diana 1205
Door

Diana 1205

op 10 Feb 2022

Als ik 2 x een 2 daagse voucher wil bestellen (voor mijn vriend en mij) via de site is dat dan geen probleem ? We willen namelijk woensdag en donderdag 16 en 17 februari een voucher bestellen maar een keycard gaat misschien niet meer lukken, deze krijgen wij dan te Laat als wij de vanaf vandaag gaan bestellen.

Ingrid
Door

Ingrid

op 10 Feb 2022

2- daagse vouchers is geen probleem, dat is mogelijk zonder keycard. De voucher kun je dan bij de kassa aan de piste inwisselen voor de skipas

hildeVdW
Door

hildeVdW

op 26 Feb 2022

Kunnen we de vouchers van Skiliftkarrussell Winterberg ook omwisselen in Neuastenberg? Ons huisje is daar en de eerste dag wilden we graag in Neuastenberg skiën... dankje!

Ingrid
Door

Ingrid

op 26 Feb 2022

Volgens mij kan dat inderdaad, aan de kassa’s bij de piste

Reactie plaatsen