Hoe groot is het skigebied in Winterberg

Hoe groot is het skigebied in Winterberg

De officiele naam van het skigebied in Winterberg is Skiliftkarussell Winterberg. Dit gebied is onderdeel van een veel groter skigebied. Informatie over dit grotere gebied vind je onderaan deze blog. De meeste wintersporters gaan skien in Skiliftkarussell Winterberg omdat dit groot genoeg is voor een weekend of een midweek.

Liften en afdalingen in de Skiliftkarussell

Winterberg telt 26 skiliften. De meeste liften zijn moderne stoeltjesliften. Er zijn enkele sleepliften, moderne transportbanden en rodelliften.

Skiliftkarussel Winterberg bestaat uit 34 afdalingen verspreidt over zeven bergen.
De totale lengte van deze afdalingen is 27,5 km.

Moeilijkheidsgraad van de pistes:
14 km blauwe piste (makkelijk)
12 km rode piste (moeilijker)
1,5 km zwarte piste (zwaar)

Uitrusten, lunchen en feesten doe je bij één (of meer!) van de tien skihutten aan de pistes

Pistes

Het skigebied in Winterberg is ideaal voor beginnende wintersporters vanwege het grote aantal blauwe pistes. Natuurlijk komen ook gevorderde wintersporters aan hun trekken op de rode en zwarte pistes.

Een van de mooiste skiroutes is de Waldschneise. Dit is een blauwe piste op de Kappeberg die door het bos naar beneden kronkelt. De route bevat een paar steilere stukken, maar is voor beginners toch goed te doen.

De Quickjet Abfahrt is een rode piste. Deze is kort, maar redelijk steil. Het is een fijne afdaling voor skiërs die zich voor het eerst een rode piste proberen.

Voor de avontuurlijke wintersporters met veel ervaring is er de Slalomhang. Dit is een zwarte, lange en pittige afdaling met een vrijwel constante hellingsgraad.

Skipassen en rodeltickets

In Winterberg zijn er skipassen en rodeltickets voor alle dagdelen verkrijgbaar. Er zijn ochtend- en middagkaarten, puntenkaarten, dagkaarten, meerdagenkaarten en groepskaarten. Maar let op: voor de rodelliften heb je aparte kaartjes nodig.

Met een skipas kun je van alle skiliften in Skiliftkarussell Winterberg gebruikmaken. De betaling bij de kassa’s kan met pin, cash en creditcard. Natuurlijk kun je ook online een skipas aanschaffen.

De meerdaagse skipassen  met een geldigheid vanaf 3 dagen en geven toegang tot een groter gebied. Dit is de Wintersport-Arena Sauerland. Hieronder vertellen we meer over dit uitgebreide skigebied.

Avondskiën

Skiën als het daglicht verdwenen is en de zon onder is gegaan?  Het is een bijzondere ervaring die wij zeker aanraden! In Winterberg kan dit gedurende het wintersportseizoen, als de sneeuw het toelaat, iedere dinsdag- en vrijdagavond. Dit maakt Winterberg tot het grootste aaneengesloten avondskigebied van Duitsland.

Houd er wel rekening mee dat er een aparte avond-skipas nodig is. De dagpas is dus niet geldig. Voor extra sfeer zijn de skihutten op deze avonden geopend. Lees hierover meer een andere blog ‘Après-ski in Winterberg’.

Details avondskiën

Er zijn veertien afdalingen/pistes waar je met kunstlicht van 18.30 tot 22.00 uur kunt skiën.
De gehele lengte bedraagt 8 km.

De liften die geopend zijn voor avondskien zijn:
Quickjet (lift 3)
Poppenberg I (lift 5)
Büre-Herrloh (lift 6)
Kleine Büre (lift 7)
Büre Bremberg X-Press (lift 8)
Poppenberg II (lift 10)
Rauher Busch (lift 12)
Übungslift Herrloh I (lift 17)
Sürenberg (lift 22)

Een uitgebreider skigebied is er ook: Wintersport-Arena Sauerland

Wintersport-Arena Sauerland is ontstaan uit een samenwerking tussen de wintersportgebieden in Sauerland en bestaat uit:

Skiliftkarussell Winterberg
Skigebiet Willingen
Skikarussell Altastenberg Postwiesen
Skidorf Neuastenberg
Familienskigebiet Sahnehang
Snow World Züschen
Skigebiet Bödefeld-Hunau Skigebiet Ruhrquelle

Wintersport-Arena Sauerland omvat:

75 skiliften (waarvan 17 stoeltjesliften en 1 cabinebaan)
97 afdalingen met een totale lengte van 66 km
32 km blauwe piste
28 km rode piste
6 km zwarte piste
52 besneeuwde afdalingen met een totale lengte van 42 km

Bij de dagskipassen vanaf 3 dagen zijn bovengenoemde skigebieden inbegrepen in de prijs.

Over de schrijver
Sinds 2002 kom ik al regelmatig in Winterberg. Het ene jaar wat meer dan het andere jaar. Sinds 2011 werd dat steeds meer omdat we daar een appartement kochten. In 2017 hebben we ons bedrijf daar gevestigd en zijn we heel vaak in Winterberg te vinden. Winterberg vind ik geweldig, de natuur, de bergen, de frisse lucht, de mensen. Eigenlijk kan ik niet zonder Winterberg. Mijn doel is mijn passie voor Winterberg te delen met zoveel mogelijk anderen.
Reactie plaatsen