Waterskien in Winterberg

Waterskien in Winterberg


Net buiten Winterberg vind je het meer de Hillebachsee met de waterskibaan Wake & Water. De Hillebachsee is een stuwmeer uit 1977. De eigenaar van Wake & Water, Wolfgang Senge, vertelt dat je waterskiën het best kunt vergelijken met een skilift die je op je ski’s de berg omhoog trekt. Hier heb je waterski’s of een wakeboard ondergebonden. Je houdt de beugel vast en de rondgaande kabel trekt je met meer dan 30 km/h over het meer.”

De waterski en wakeboard is eigenlijk voor iedereen geschikt. Er is de mogelijkheid om een beginnerscursus te nemen als je nog geen ervaring hebt met waterskien. Je kunt bij Wake & Water ski’s en een zwemvest huren. Je krijgt persoonlijke aanwijzingen en de nodige veiligheids:ps van het opleidingsteam dat de hele dag aanwezig is. Ieder heel uur start er een beginnerscursus, je hoeft je niet aan te melden. De cursus is geschikt voor jong en oud. Er komen veel gezinnen met kinderen omdat het een zeer geschikt uitje is voor het hele gezin. Iedereen (kinderen vanaf een jaar of 5 die goed kunnen zwemmen) kan mee doen.

Lessen:

Beginnerscursus:

De cursus is inclusief een ticket voor 2 uur inclusief huurski’s, reddingsvest, persoonlijke instructes en veiligheidstips van het trainingsteam. De cursus kan op elk moment worden gestart zonder voorafgaande registratie binnen onze openingstijden.

All inclusive kaart:

De cursus is inclusief een dagkaart inclusief alle watersportuitrusting, wetsuit, zwemvest, persoonlijke instructie en veiligheidstips van het trainingsteam.

Als je op gegeven moment de techniek een beetje onder de knie hebt kun je los gaan op de Hillebachsee. Daar zijn verschillende technische onderdelen aangebracht voor gevorderden. Vanaf de kant heb je hier een goed zicht op.

Er is ook een gezellig restaurant, de Line-Up met terras waar je heerlijk kunt zitten en kijken hoe de anderen het doen.

Prijzen

Beginnerscursus: 34,00

All-inclusivekaart jeugd: 59,00

All-inclusivekaart volwassenen: 69,00

 

Er zijn ook 10-rittenkaarten en seizoens-, en jaarkaarten. Prijzen zijn ook te vinden op de website.

Ben je op zoek naar zwemmogelijkheden in en om Winterberg. Er zijn diverse zwembaden in Winterberg en omstreken.

Gegevens:

Adres: Grönebacher Strasse 100, 59955 Winterberg-Niedersfeld Telnr. 0049-(0)2985-1000
Website: www.wakeandwaterwinterberg.de
Parkeren: er is een ruim parkeerterrein

Openingstijden: dagelijks van 10.00 – 19.00 (onder voorbehoud)

Over de schrijver
Sinds 2002 kom ik al regelmatig in Winterberg. Het ene jaar wat meer dan het andere jaar. Sinds 2011 werd dat steeds meer omdat we daar een appartement kochten. In 2017 hebben we ons bedrijf daar gevestigd en zijn we heel vaak in Winterberg te vinden. Winterberg vind ik geweldig, de natuur, de bergen, de frisse lucht, de mensen. Eigenlijk kan ik niet zonder Winterberg. Mijn doel is mijn passie voor Winterberg te delen met zoveel mogelijk anderen.
Reactie plaatsen