Alle supermarkten in Winterberg

Alle supermarkten in Winterberg

INHOUD

Ruime keuze supermarkten Winterberg

Er is een ruime keus aan supermarkten in Winterberg in diverse prijscategorien. Zo vind je de goedkoopste twee supermarktketens Lidl en Aldi beide in Winterberg. Daarnaast zijn er nog twee supermarkten in het hogere segment. In Niedersfeld zit de discounter Netto. En er is een grote drogist, de DM.

Hieronder vind je alle details inclusief openingstijden, adressen en bijzonderheden van alle supermarkten in Winterberg.

LET OP: Zon- en feestdagen

Op zondag zijn de supermarkten gesloten in Winterberg. Daarnaast zijn de supermarkten op officiële feestdagen ook gesloten. Soms zijn er uitzonderingen. Voor details raden we je aan om dan op de website van de betreffende supermarkt te kijken.

Veel feestdagen komen overeen met Nederland. Op officiele feestdagen zijn de Duitse supermarkten gesloten.

Daarnaast zijn er in Duitsland extra feestdagen (die we in Nederland niet kennen). Op deze dagen zijn de supermarkten in Duitsland ook gesloten. Dit zijn:

 • 1 mei
 • 16 juni: Sacramentsdag (Fronleichnam)
 • 3 oktober: dag van Duitse eenheid
 • 1 november: allerheiligen
 • Goede Vrijdag
 • en de dus ‘standaard‘ feestdagen

TIP:
Voor ’noodgevallen’ kun je terecht bij de Rewe to Go. Deze is gevestigd in tankstation Aral (rotonde bij MC Donald). Hier is een klein assortiment dagelijkse boodschappen te koop.

TIP:
Bakkers zijn op deze dagen wel geopend. Zij vallen onder de bakkersregeling voor zon- en feestdagen. Toch is het handig dit even van te voren na te kijken omdat de bakkers zelf kunnen beslissen of ze inderdaad open zijn.


Aldi Winterberg

De Aldi is in December 2018 verhuisd naar een groot, nieuw pand naast het station van Winterberg. Het is een zeer ruime en grote Aldi met een eigen parkeerterrein. Deze Aldi heeft een redelijk assortiment biologische producten. Er is deels betaald parkeren.

Openingstijden Aldi Winterberg:
Maandag - Zaterdag, 8.00 - 21.00 *

Adres Aldi Winterberg:
Neue Mitte 3, Winterberg

Lidl Winterberg

De Lidl in Winterberg zit net buiten het centrum met een groot, eigen parkeerterrein (gratis). Deze Lidl is in 2021 geheel nieuw gebouwd met een moderne en ruime inrichting. Ook de Lidl heeft inmiddels een redelijk assortiment biologische producten.

Bijzonderheden:
Deze Lidl heeft een aantal oplaadpunten voor electrische auto’s


Openingstijden Lidl Winterberg:
Maandag - Zaterdag, 8.00 - 21.00 *

Adres Lidl Winterberg:
Im Mühlengrund 1, Winterberg


Kaufpark Rewe Winterberg

Rewe is een Duitse supermarktketen met eigen slagerij met kwalitatief goed vlees en bakkerij in de winkel. Het assortiment is verdeeld in A-merken en eigen merk (Rewe eigen merk), zoals bv Albert Heijn. De Rewe heeft ook een redelijk assortiment biologische producten.

Bijzonder is dat deze keten tot 22.00 uur open is, ook op zaterdag het hele jaar door. Er is een parkeerterrein maar is betaald parkeren (eerste 15 minuten gratis overigens). Het komt ook voor dat deze supermarkt in bepaalde periodes tot 00.00 open is.

Bij Rewe zit aan de overkant zit ook de Getrankehal (drankenhal) met heel veel bier en andere dranken.

Let op!
Er is ook een Rewe in een dorp een kwartier verderop. Soms geeft google deze ipv die in Winterberg en dan rij je een stukje verder.......

Openingstijden Kaufpark Rewe:
Maandag - Zaterdag, 7.00 - 22.00
Zondags gesloten

Adres Rewe Winterberg
Am Ring 1, Winterberg

Netto Discount Niedersfeld

Netto is een bekende discounter in Duitsland. Deze vestiging in Niedersfeld is nieuw, opening in 2021 met een ruim parkeerterrein voor de deur. Er is bakkerij in het filiaal.

Verblijf je tijdens je vakantie in Niedersfeld dan hoef je voor de boodschappen niet meer naar Winterberg.

Openingstijden Netto Niedersfeld
Maandag - Zaterdag, 7.00 - 21.00
Zondag gesloten

Adres:
Ruhrstrasse 4, Niedersfeld

E-Center Edeka Winterberg

Dit is de supermarkt in het hoge segment. Bij de Edeka in de winkel zitten een:
 • slagerij met zeer goed vers vlees
 • kleine visafdeling met verse vis
 • bakkerij met vers brood, broodjes en gebak
 • een drankenhal met frisdrank en bier, heel veel bier
 • een uitgebreide wijnafdeling 
 • turkse winkel met olijven, salades, hapjes en doner (heeeeeeeel erg lekker)

Openingstijden Edeka Winterberg**
Maandag - Zaterdag, 8.00 - 20.00 *
Zondags gesloten

Adres Edeka Winterberg:
Neue Mitte 4, Winterberg

De Edeka, DM en Aldi zitten allen op 200 meter van elkaar.


DM Winterberg drogist

Deze keten heeft een heel ruim assortiment van drogisterij-artikelen, hele ruime sortering biologische producten en etenswaren, schoonmaakmiddelen, make-up, vitamines etc en is goedkoop in vergelijking met Nederland.

Openingstijden DM Winterberg
Maandag - zaterdag van 8.30 - 19.00 uur
Zondags gesloten

Adres DM Winterberg
Neue Mitte 4, Winterberg

**Beide bedrijven (Edeka en DM) delen het parkeerterrein, eerste 1,5 uur is gratis (wel parkeerkaartje trekken en in de auto leggen).

* het kan zijn dat deze supermarkten buiten het hoogseizoen tot 20.00 uur open zijn ipv tot 21.00 uur

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

disclaimer
Alle tijden zijn onder voorbehoud omdat er per seizoen en periode nog weleens iets (tijdelijk) wijzigt. Wij adviseren je dan ook om voor je bezoek de openingstijden nog even te schecken.


Gegrilde kip TIP!

Op vrijdag of zaterdag staat er buiten bij Rewe en/of bij Edeka een kar met gegrilde kippen, kippe-poten, kipvleugeltjes. De plek en tijd wisselt de laatste tijd.
Shoppen en winkelen in Winterberg

Over dit onderwerp hebben we een apart artikel geschreven. In Winterberg kun je heel gezellig een dag of een middag shoppen. Er is een grote diversiteit aan leuke winkels, terrasjes, cafés en restaurants.

In ons overzicht Shoppen en winkelen in Winterberg kun je er alles over lezen.


Over de schrijver
Sinds 2002 kom ik al regelmatig in Winterberg. Het ene jaar wat meer dan het andere jaar. Sinds 2011 werd dat steeds meer omdat we daar een appartement kochten. In 2017 hebben we ons bedrijf daar gevestigd en zijn we heel vaak in Winterberg te vinden. Winterberg vind ik geweldig, de natuur, de bergen, de frisse lucht, de mensen. Eigenlijk kan ik niet zonder Winterberg. Mijn doel is mijn passie voor Winterberg te delen met zoveel mogelijk anderen.
Reactie plaatsen