Winkelen in Winterberg

Shoppen in Winterberg

Winterberg winkelstad

Het centrum van Winterberg is gezellig en compact. Doordat er veel toeristen het hele jaar door naar Winterberg komen is er een grote verscheidenheid aan winkels, lunchrooms, konditoreis (met heerlijk gebak), terrasjes en restaurants ontstaan. Genoeg voor een gezellige shopmiddag in Winterberg centrum.

Winkelaanbod Winterberg

Naast de supermarkten, bakkers, slager en andere winkels voor de dagelijkse boodschappen kijken we nu vooral naar het winkelaanbod om te shoppen. Je vindt er onder andere heel veel modezaken, een aantal schoenenwinkels, sportzaken, wintersportzaken, outdoorwinkels, cadeauwinkels, lingeriewinkel, juweliers, parfumerie, kinderkledingwinkels, lifestylewinkels, fietsenwinkels, telefoonwinkels, souvenierwinkel en meer.

Sauerland Boulevard

De winkelstraat met de meeste winkels heet Am Waltenberg of ook wel de Sauerland Boulevard, en loopt vanaf het centrale plein, de Marktplatz, omhoog tot voorbij het bekende hotel de Brabander. Vanaf het centrale plein lopen nog een aantal straten in de andere richting waar je ook nog een aantal winkels kunt vinden. Dit zijn de Poststrasse en de Hauptstraße. Ook is er een kleine, overdekte passage met winkels, deze heet Pforte.

Sauerland Boulevard Winterberg

Marktplatz

Het centrale plein in Winterberg heet de Marktplatz. Hier vind je op zaterdagochtend een kleine markt. In december is de kerstmarkt (Winterdorf) op deze plek. Aan dit plein vind je ook een aantal terrassen en restaurants.

Openingstijden winkels

De meeste winkels zijn geopend van:
maandag t/m vrijdag van 9.00 - 18.00 uur
zaterdag van 9.00 - 16.00 uur

Op zondag is een deel van de winkels gesloten, sommige zijn geopend tot 14.00 en een aantal zijn open tot 18.00 uur.

Aanbevolen winkels

Peter O. voor sportkleding, mode en schoenen.
Dit is een winkel in het hogere segment met met bekende merken als La Martina, Napapipijri, Super Dry, Canada Goose, Stone Island, UGG, Converse, Timberland en meer. Peter O. verkoopt ook wintersportartikelen.

Adres: Am Waltenberg 20, Winterberg
Faupel voor schoenen en tassen
Luxe schoenen- en tassenwinkel voor dames en heren. Bekende merken zijn bv Copenhagen, Marc O’Polo, Paul Green, Tamaris, Birkenstock, Ecco, Gabor, Floris van Bommel, Cetti, Clarks, Dr. Martens en meer. Het is een ruim opgezette winkel.

Adres: Am Waltenberg 7, Winterberg
Sport und Mode Menke
Een grote winkel met meerdere verdiepingen. In de kelder is het (winter)sport assortiment (Sport2000) en boven de kleding/modewinkel.

De sportafdeling is gespecialiseerd in wintersport en wandelen/hiken en biedt oa. aanmeetservice, voetmeting, montageservice, snowboard service, ski-service etc.

Adres: Am Waltenberg 5, Winterberg


Mädels im Glück 
Een leuke damesmode- en lifestyle-winkel met een opvallend moderne en vrolijke collectie met merken als Guess, Suza, Emily van den Bergh, Katie Loxton. Kleding in maten 34 - 46.

Adres: Am Waltenberg 13, Winterberg


Tischlein Deck dich keuken- en cadeauwinkel
Een winkel om heerlijk rond te neuzen. Je vindt hier alles voor in de keuken, op de gedekte tafel, cadeautjes en meer.

Adres: Untere Pforte 9, Winterberg


Tijd voor pauze

Ben je moe van het winkelen? Dan kun je terecht bij een aantal leuke adresjes voor koffie met gebak, een lunch of iets sterkers bij een van de restaurants in Winterberg.

Café Engemann

Bijvoorbeeld bij Cafe Engemann, waar je zelf je gebak mag uitkiezen in de vitrine in de bakkerij. Al het gebak en de taarten staan uitgestald in de vitrines, wat het wel heel moeilijk kiezen maakt.

Bij Cafe Engemann kun je binnen eten maar er is ook een terras voor de deur. Naast gebak hebben ze ook een uitgebreide kaart in het restaurant gedeelte.

In de bakkerij/winkelgedeelte kun je brood, gebak en chocolade kopen.

Adres: Am Waltenberg 14, Winterberg.


In het overzicht van de Leukste restaurants van Winterberg kun je ook leuke adresjes vinden om even een pauze te nemen en wat te eten en/of te drinken
Reactie plaatsen