Winkelstraat Winterberg

Files en verkeer Winterberg

Het kan op de wegen naar Winterberg, vooral op vrijdagmiddag, zondag en in de schoolvakanties erg druk zijn. We geven je een aantal tips en alternatieve routes om de drukte en files te vermijden, met name op het laatste gedeelte op de route.

Het grootste knelpunt was voorheen als je van de snelweg afkwam. Daar kom je door een aantal dorpjes en vooral Bestwig was een gaf vertraging. Gelukkig is daar eind 2019 verandering in gekomen doordat de snelweg nu een stuk verder doorloopt en je niet meer door Bestwig hoeft.

Dit nieuwe stuk snelweg bevat ook nog een (letterlijjk) hoogtepunt! Het is het hoogste dalviaduct van de deelstaat Noordrijn Westfalen en meet 115 meter hoog.

Hierbij de tips om oponthoud te vermijden:

1. De grootste drukte op de snelwegen rond Dortmund is op vrijdagmiddag. Als het even kan vertrek eerder of later uit Nederland om dit te vermijden.

2. Ondanks de nieuwe snelweg kan het toch verstandig (en leuk) zijn om een van de toeristische routes te nemen. Qua tijd scheelt het niet echt veel maar de routes zijn wel mooier en uitdagender. Neem bv 35 minuten voor Winterberg de 'Nebenstrecke" (er staat een bord langs de snelweg A46 met deze aanduiding).

De mogelijkheden hier zijn:

A) De snelweg A46 zover mogelijk afrijden en de officiele route volgen

B) Op de A46 bij Meschede het bord Nebenstrecke volgen vanaf de snelweg en via Bodefeld of Eslohe naar Winterberg rijden

C) Voorbij Bestwig de B7 verlaten en via Elpe en Siedlinghausen naar Winterberg rijden.

Voor parkeren in Winterberg kun je het artikel over PARKEREN IN WINTERBERG hier raadplegen


Reactie plaatsen