Bikepark Winterberg

Mountainbiken Winterberg


Mountainbiken, freestylen, toerfietsen, wielrennen, gravel-biken alles is mogelijk in Winterberg. Op fietsgebied biedt Winterberg onder anders de volgende mogelijkheden: 

 • Freestyle Area
 • Bike Park
 • Bike Arena  
 • Trailpark
 • Toerfietsen en wielrennen

Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden met onderaan een overzicht van de websites van de bedrijven en kun je overnachtingsadressen zoeken.

1. Freestyle Area Winterberg

In dit MTB freestyle gebied kun je verschillende sprongen oefenen. Daarnaast wordt er gewerkt aan diverse andere attracties in het Freestyle gebied waaronder een luchtkussen waarop je neer kunt ‘storten’ en een klimmuur is in voorbereiding. Ook voor kinderen komen er activiteiten.

Om hier te kunnen oefenen moet je een tijdslot reserveren op de website van het Freestyle Area (websites staan onderaan dit artikel)
In de toekomst komt er ook de mogelijkheid om fietsen te huren.

Horeca:
Er is ook een terras met klein restaurant waar je wat kunt eten en drinken.

Het Freestyle Area Winterberg is gelegen achter P3 (hier kun je  parkeren) dus aan de overkant van de weg bij het Bikepark.

Adres: Am Waltenberg 121

2. Bikepark Winterberg

Het Bikepark in Winterberg is het meest veelzijdige en uitgebreide bikepark in Duitsland en ver daarbuiten.  Het is geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden, voor kinderen en volwassenen. Een uitgebreide beschrijving en mogelijkheden van het Bikepark vind je hieronder.

Parkeren:
het grote parkeerterrein P3/P4, Am Waltenberg 115

3. Bike Arena Sauerland

Daarnaast is er de Bike Arena Sauerland met 1700 km aan routes voor mountainbikers, toerfietsers en wielrenners. Er zijn op dit moment 44 uitgezette routes voor alle niveaus en de verschillende type fietsen. Langs en bij de routes vind je ruim 50 aangesloten en fietsvriendelijke verblijfsaccommodaties. Bike Arena Sauerland is echt uniek in Duitsland.

TIP:
De routes kun je downloaden op je telefoon inclusief GPS-tracks


4. Trailpark Winterberg

Ten derde is er het Trailpark Winterberg met 40 km trails waarvan 20 km met vloeiende trails geschikt voor beginners en gezinnen. De overige 20 km zijn uitdagende trails voor gevorderden met een goede conditie. Het Trailpark is begaanbaar met mountainbikes, trekkingfietsen en off-road e-bikeS. De trails zijn allemaal bewegwijzerd en het gebruik ervan is gratis.

Parkeren:
het grote parkeerterrein P3/P4, Am Waltenberg 115.

ZOEK EN BOEK JE VERBLIJF IN WINTERBERG

 


5. Uitleg Bike Park

Jongeren en kinderen:
Voor kinderen en beginners is er het ‘Beginnner & Kids Parcours’. Ook zijn er beginners- en kindercursussen op de Bikepark fietsschool.

Voor jongeren tussen 10 - 17 jaar zijn er daarnaast fietskampen van 5 dagen incl overnachting, catering, lessen, lifttickets, uitrusting, extra activiteiten en goodie bag. 



MOGELIJKHEDEN BIKEPARK:
Het bikepark zelf heeft 13 routes met vloeiende paden, snelle bochten, springmogelijkheden en spectaculaire afdalingen. Er zijn afdalingen geschikt voor beginners tot gevorderden. Als je beneden bent kunt je met moderne stoeltjesliften weer omhoog. Je kunt je fiets achter de zitting ophangen.

Er zijn 3 stoeltjesliften waarmee je na de afdaling weer naar boven kunt:

 • 6-persoons Kappelift
 • 4-persoons Panoramalift 
 • 6-Persoons Schneewittchelift

* Leuk weetje: deze liften zijn in de winter in gebruik als skilift *

LET OP:
Op alle trails in het Bikepark geldt een fullface-helm verplichting (behalve op het beginner & kidsparcours)


FIETSSCHOOL Winterberg:
De trainers van de fietsschool zijn allemaal ervaren mountainbike-trainers die zelf veel downhill en/of cross country ervaring hebben.  Er zijn verschillende cursussen voor beginners tot gevorderden in groepsverband maar het is ook mogelijk om privéles te nemen. Een greep uit de cursussen: speciale kindercursussen, speciale damescursussen, cursussen voor experts en meer. Je kunt online je cursus boeken.

FIETSSCHOOL Bike Therapy Mountainbikeschule
Deze school geeft zowel les in Winterberg als in Willingen en bieden een breed scala aan cursussusen: beginners, basic, gevorderd, springen & droppen, prive-cursussen (basis en gevorderd). Je kunt online je cursus boeken.



VERHUUR
Heb je zelf nog geen mountainbike fiets en/of uitrusting dan kun je deze huren bij het bikepark zelf of bij een van de andere verhuurbedrijven. Deze kun je online reserveren evenals andere uitrusting zoals helm en lichaamsbescherming.

Bikeverhuur KLANTE
De firma Klante heeft inmiddels 2 locaties waar je verschillende type bikes en uitrusting kunt huren. Ze verhuren bikes voor beginners, gevorderden en vergevorderden in verschillende types (voor mountainbikers, toerfietsers, e-bikes, etc)

* Locatie 1 zit Am Herrloh (vlakbij hotel de Brabander)
* Locatie 2 zit bij Schneewittchenhaus (aan de overkant van de weg naast parkeerplaats P3 nabij het Bikepark)

Bikeverhuur Poppenberg
Poppenberg bikeverhuur zit vlakbij Landal Winterberg en middenin het Trailpark en in het hart van de Bike Arena Sauerland van waaruit je prachtige fiets- en mountainbike tochten kunt maken. Ze verhuren mountainbikes, e-bikes en kinderfietsen. Daarnaast geven ze cursussen en lessen en is er een reparaties-service.

Pro-biker verhuur
Bij Pro-biker, in het centrum van Winterberg verhuren ze e-bikes, (zowel toerfietsen als mountainbikes), mountainbikes en kinderfietsen. Daarnaast ook uitrusting zoals helmen en bescherming.
Adres: Am Waltenberg 49

STOELTJESLIFT TICKETS
Deze kun je online bestellen of bij de kassa kopen. Ook hier is het advies (vooral in drukke periodes) om deze vooraf online te bestellen met de bekende KEYCARD. Hiermee ben je verzekerd van je tickets en vermijd je de wachttijden bij de kassa. Uitleg vind je via de link onderaan dit artikel.

Ook kun je bij Schneewittchenhaus je liftkaarten kopen (en je bikes/uitrusting huren). Te vinden bij P3 direct aan grenzend aan diverse trails.

TIP:
Kom je vaker per seizoen om te mountainbiken in Winterberg? Dan is het misschien aantrekkelijker om een seizoenskaart te kopen.

VERKOOP:
In de winkel kun je terecht voor tweedehands fietsen, handschoenen, beschermers, kleding, helmen en fietsverzorgingsproducten.

TIP:
Aan het einde van het seizoen worden de huurfietsen tegen zeer lage prijzen verkocht in de shop.


REPARATIESERVICE:
Het bikepark heeft ook een werkplaats met reparatieservice. Hier kun je terecht voor onderhoud, reparaties maar ook voor een lekke band.


BIKEWASH:
Ook kun je na een dag fietsen je bike wassen bij de Bikewash

HORECA:
Bij het bikeparkzelf zijn een aantal horeca-gelegenheden en restaurants:

 • Schneewittchen Haus (binnen en terras)
 • Panoramarestaurant (binnen, lounge, terras) 
 • Bobhaus (binnen en terras, hoog segment)
 • Big Mountain
 • Imbiss beneden aan de Kappeberg

OVERNACHTINGS MOGELIJKHEDEN BIJ BIKEPARK
Het Bikepark ligt op de Kappeberg. Wil je dichtbij het Bikepark overnachten kies dan voor accomodaties rondom de Kappeberg bv op de Kapperundweg, Dr-Suren-Strasse, Fichtenweg, Buchenweg.

Hostel:
Vlakbij is het Hostel Erlebnisberg Kappe.

Hotels
Hotel Resort Winterberg, Hotel Herrloh, Hotel de Brabander liggen allemaal vlakbij het Bike Park

Campings:
Onderaan de Kappeberg, naast het Bikepark ligt Campingplatz Winterberg (hier verhuren ze ook acccomodaties)Meer info over deze (en andere campings in Winterberg) vind je in het overzicht Campings Winterberg.

Campingpark Hochsauerland ligt aan de andere kant van Winterberg aan enkele trails en routes van Bike Arena Sauerland en TrailPark.

Appartementen:
De appartementen Kappeberg Lodge en Poppenberg Lodge liggen vlakbij het Bikepark. Kappeberg Lodge ligt onderaan het Bikepark en Poppenberg Lodge op 3 minuten fietsen. Beide zijn geschikt voor maximaal 8 personen: meer info over deze appartementen

Verder kun je zoeken op accomodaties in bovengenoemde straten.

6. Boek een accomodatie bij het Bike Park

Vul je aankomst- en vertrek datum en je ziet direct wat vrij is en wat het kost. Klik op het bedrag van je keuze en hopla je krijgt alle info.

  Booking.com   

 

7. OPENINGSTIJDEN Bike Park

Openingstijden seizoen:
Afhankelijk van sneeuwcondities. Als er nog sneeuw ligt in april gaan het Bikepark en de trails niet open. Opening van het seizoen zal jaarlijks ergens in april liggen en loopt tot begin november.

Openingstijden dagelijks:
Routes: 9.30 - 17.25
Bikestation: 9.00 - 18.00
Stoeltjesliften: 9.25 - 17.25
Bikewash: 9.30 - tot 17.15

8. BIKE  & HIKE begeleide trails

Ben je beginner of wil extra bijleren? Doe mee met de begeleide trails rijden van BIKE & HIKE.

9. Links en websites Bike Park

Website Freestyle Area Winterberg  

Website Bikepark (Nederlandse versie)

Prijsoverzicht tickets

Naar de ticketshop

Bike Arena Sauerland

Bikeverhuur Klante

Bike & Hike 



Reactie plaatsen